Påskägget med godis och två kycklingar (blev lite stressigt så gjorde dem båda på 15 min varav de ser ut som de gör). |
När jag sedan kom hem bakade mamma kanelbullar, inget
vidare intressant heller så det gick bra. Däremot när jag sedan skulle baka
började det jobbiga. Jag har knappt bakat sötsaker i år för jag tycker att det
inte är någon idé om jag inte kan smaka och bedöma hur receptet var. Dock har
jag bakat någon gång till pappas jobb och det var det jag gjorde igår. Men det
var inte en helt vanlig sockerkaka utan en sockerkaka ur tidningen Hembakat som
jag prenumererar på. Kakan gjordes inte heller på det vanliga sättet utan på
ett sätt jag aldrig testat innan vilket gjorde den mer intressant att provsmaka.
Men hela grejen var att den var smaksatt med vanilj och mörk rom som gav köket
en underbar oemotståndlig doft.
Karibisk romkaka |
Som om inte det vore nog med frestelser så bakade jag även
ett till recept ut Hembakat på dubbla strassburgare fyllda med chokladtryffel.
De små kakorna var så spröda att de nästan gick sönder när jag tog på dem och
inte nog med det, när jag skulle lägga emellan dem så kom ju chokladtryffeln på
fingret så man blev så frestad att slicka av det istället för att gå och tvätta
sig. Så på kvällen när resten av familjen satt och mumsade på mina bakverk satt
jag lottlös.
Dubbla strassburgare med chokladtryffel |
Då är frågan varför kunde jag inte smaka en bit på den
karibiska romkakan som jag var så sugen på eller ta ett chokladägg? Jo klart
jag kunde men jag kände att risken att falla tillbaka i gamla vanor just nu
under påsken är för stor. Om min motivationstreak på 107 dagar bryts, vad
stoppar mig från att äta obehindrat med sötsaker? Klart jag har
självkontroll men det känns svårare att hitta tillbaka till samma motivation
igen efter det. Självklart kan man unna sig en kaka och lite choklad då och då det gäller bara att ha balas. Tills jag hittar den balansen så fortsätter jag med fruktsallad och sockerfria alternativ.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar