Rabarberpaj (Glutenfri och utan vitt socker)
1 liten paj, ca 2-3 personer
6 stänger rabarber (ca 180 g)
1,5 dl jordgubbar (ca 80 g)
Ev. lite agavesirap eller honung
0,5 banan
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl havregryn
1 msk riven kokos
1 msk kokosolja
2 msk mjölk
2 msk hasselnötter (ca 60 g)
Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i bitar och lägg i en liten ugnsfast form tillsammans med jordgubbarna. Ringla ev. över lite sötning.
Mosa den halva bananen med en gaffel och tillsätt kokosmjölet, havregrynen och kokosen. Fortsätt ,gärna med gaffeln, blanda och tillsätt kokosoljan och mjölken. Fördela sen smulet över rabarberna och strö över hackade hasselnötter. Ställ in pajen i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.
Här kommer några steg för steg bilder.
Rabarber och jordgubbar |
Fördela smuldegen och nötterna ovan på. |
Gräddad paj. |
Serverad med vaniljsås. |
Under tiden kan du göra vaniljsås. Min nya favorit är en lättare variant gjord på mjölk.
Vaniljsås
3 dl mjölk
2 msk potatismjöl
2 äggulor
2 krm vaniljpulver
1 tsk agavesirap
Vispa ner potatismjölet och äggulorna i mjölken och sätt på spisen. Under ständig omrörning, värm på medelhög värme tills det tjocknar och den första lilla bubblan börjar synas. det får inte koka för då skär sig äggulorna och var noga med att vispa i botten på grytan. Tag av från värmen och tillsätt vaniljpulver samt agavesirap eller honung efter smak. Ställ i kylen tills den är kall.
Så här såg pajen ut första gången jag gjorde den:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar