Äppelpaj
5-7 äpplen
kanel
ev. honung
1 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
2 msk kokosmjöl
3/4 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 banan
1 1/2 msk kokosolja
1/2 dl hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och börja sedan med att skala och kärna ur äpplena. Skiva dem sedan och lägg i en ugnsform. Pudra över kanel efter smak och söta eventuellt med lite honung. Blanda sedan mandelmjöl, havregryn, kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål. I en annan skål, mosa bananen med en gaffel och mosa sedan med kokosoljan. Blanda ihop mjölet och bananmoset och fördela över äpplena. Hacka hasselnötterna grovt och strö över pajen. Grädda i mitten av ugnen i 25 min eller till äpplena är mjuka. Servera äppelpajen ljummen med lättvispad grädde med vaniljpulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar