Saffranscheesecake |
Saffranscheesecake på pepparkaksbotten (LCHF)
Pepparkaksbotten:
2,5 dl mandelmjöl
2 msk smält smör
1-2 tsk pepparkakskryddor
Cheesecake:
3 ägg, separerade
1-2 msk honung
3 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver
0,5g saffran
200g cream cheese
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla mandelmjölet med kryddan och blanda sedan ihop med det smälta smöret till ett smul. Smula ut på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Fördela smulet i en form med löstagbar kant, ca 20cm i diameter.
Cheesecake: Vispa äggvitorna i en skål tills styvt. Vispa grädden i en annan bunke med vaniljpulver och saffram. Vispa gulorna med honungen i en tredje bunke och vispa sedan ner cream cheese och sedan den vispade grädden. Vänd tillsist ner äggvitorna försiktigt i gräddblandningen. Fördela smeten över pepparkaksbottnen och ställ in i frysen i minst 4 timmar. Tag fram en stund innan servering och pudra ev. över lite kanel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar