Nötbotten |
Kokos och bananfudge |
Chokladmousse |
Chokladmoussebars
Botten
1 ½ blandade nötter (jag hade 1/3 mandel, cashew och hasselnötter)
4 dadlar
2 msk vatten
1 krm vaniljpulver
Chokladmousse
½ dl kokosolja
½ dl kokosolja
1 msk honung
1 dl kakao
2 äggulor
4 msk mjölk
2 äggvitor
Gör så här
Börja med botten. Mixa nötterna och dadlarna i en matberedare och tillsätt vattnet. Tryck ut nötmassan i en bakplåtsklädd form (ca 12x25 cm). Gör sedan fudgen. Mixa kokossmör, banan och vaniljpulver i en matberedare och bred ut över nötbottnen. Nu till moussen. Smält kokosoljan och honungen i en kastrull på låg värme. Tag av från värmen och blanda ner kakaon. Under kraftig omrörning, blanda ner äggulorna och sedan mjölken lite i taget (det ska bli en slät kräm, det kan hända att den skär sig men det går att rädda genom att tillsätta mer mjölk och var noga med att inte chokladen inte är för varm när äggulorna hälls ner). Låt chokladkrämen svalna. Vispa äggvitorna tills styva toppar bildas och vänd sedan försiktigt ner i chokladkrämen. Häll chokladmmoussen över fudgen och ställ in i kylskåpet i tills moussen stelnat, ca 3h.
Börja med botten. Mixa nötterna och dadlarna i en matberedare och tillsätt vattnet. Tryck ut nötmassan i en bakplåtsklädd form (ca 12x25 cm). Gör sedan fudgen. Mixa kokossmör, banan och vaniljpulver i en matberedare och bred ut över nötbottnen. Nu till moussen. Smält kokosoljan och honungen i en kastrull på låg värme. Tag av från värmen och blanda ner kakaon. Under kraftig omrörning, blanda ner äggulorna och sedan mjölken lite i taget (det ska bli en slät kräm, det kan hända att den skär sig men det går att rädda genom att tillsätta mer mjölk och var noga med att inte chokladen inte är för varm när äggulorna hälls ner). Låt chokladkrämen svalna. Vispa äggvitorna tills styva toppar bildas och vänd sedan försiktigt ner i chokladkrämen. Häll chokladmmoussen över fudgen och ställ in i kylskåpet i tills moussen stelnat, ca 3h.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar