Äppelkaka med Calvados
2 st | Äpplen |
---|---|
2 msk | Smör |
1msk | Strösocker |
3 msk | Calvados |
3 st | Ägg |
2,25 dl | Strösocker |
3 dl | Vetemjöl |
1 tsk | Bakpulver |
75g | Smält smör |
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en sockerkaksform på ca 1 1/2 liter.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar.
3. Stek äppelbitarna i smör i en stekpanna på medelstark värme 2-3min. Strö över socker och calvados. Låt det fräsa någon minut och ta av det från plattan.
4. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke.
5. Strö mjölblandningen över äppelkompotten och vänd sedan ner det i smeten med en slickepott. Vänd därefter försiktigt ner det smälta smöret i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Titta efter kakan när det är ca 10 min kvar så att den inte får för mycket färg.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp kakan på ett galler.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar.
3. Stek äppelbitarna i smör i en stekpanna på medelstark värme 2-3min. Strö över socker och calvados. Låt det fräsa någon minut och ta av det från plattan.
4. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke.
5. Strö mjölblandningen över äppelkompotten och vänd sedan ner det i smeten med en slickepott. Vänd därefter försiktigt ner det smälta smöret i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Titta efter kakan när det är ca 10 min kvar så att den inte får för mycket färg.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp kakan på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar