Tiramisú i glas
4-5 portioner
1 dl starkt kaffe
2 st ägg
2 msk socker
250 g mascarponeost
3/4 dl grädde
2 msk amaretto
8-9 st savojardikex + ev. halva kex att garnera med
kakao att sikta över innan servering
2 st ägg
2 msk socker
250 g mascarponeost
3/4 dl grädde
2 msk amaretto
8-9 st savojardikex + ev. halva kex att garnera med
kakao att sikta över innan servering
1. Brygg starkt kaffe, gärna espresso.
2. Separera äggvita och äggula i varsin bunke.
3. Vispa grädden
4. Vispa gulan tillsammans med sockret till en fluffig ljusgul
smet.
5. Rör ned mascarpone i äggulesmeten, lite i taget för att få
smeten slät.
6. Vispa äggvitan till hårt
skum.
7. Vänd försiktigt ned äggvitan, grädden och amaretton i
äggulesmeten och blanda.
8. När kaffet svalnat, häll över det i en skål stor nog att
doppa kexen i.
9. Dela kexen i två delar och droppa
kaffet över kexen, allt kaffe går ej åt. 10. Varva kexen och mascarponekrämen i fina glas i 2–3 lager.
11. Vid servering, pudra med kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar