Saffranskaka
3
ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk ljus rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk ljus rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1. Sätt
ugnen på 175 grader.
2. Vispa
ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält
smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda
vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Smöra
och bröa en sockerkaksform och fyll med smeten.
6. Grädda
kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara
kladdig.
7. Låt
kakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar