Pepparkakor
150 g smör
1 ½ dl mörk sirap
3 dl farinsocker
1 ½ dl vispgrädde
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 msk bikarbonat
ca 8 dl vetemjöl
1 ½ dl mörk sirap
3 dl farinsocker
1 ½ dl vispgrädde
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 msk bikarbonat
ca 8 dl vetemjöl
Smält smör i en kastrull, tillsätt sirap och låt blandningen
bli varm. Häll i en bunke och tillsätt socker, grädde, kryddor, bikarbonat och
mjöl. Arbeta till en jämn deg, den blir ganska lös. Låt den vila i kyl över
natten. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen smidig och tillsätt ev. mer mjöl.
Kavla, på lätt mjölat bord, till en tunn och fin deg och tag ut kakor med mått.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av i ugnen ca 4-5 min.
Låt kakorna svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar