Nu dagen innan julafton så är det mycket som ska göras, mat som ska förberedas, huset ska städas och klappar ska slås in. Men det kan även ses som sista chansen att baka det som hör julen till.
Struvor
1 ägg
4 tsk socker
2 dl mjöl
2 dl gräddmjölk
500g kokosfett
Rör ihop ägg och socker någon minut. Blanda i mjöl och mjölk
men vispa inte för länge eller för kraftigt. Låt svälla ett par timmar
övertäckt i kylskåpet. Hätta upp fettet och struvjärnet långsamt till ca 175˚C.
Doppa struvjärnet i smeten precis upp till kanten, det får inte komma smet på
ovansidan för då lossar inte struvan efter man friterat den! Fritera i ca 1 minut tills den har
fått fin färg eller lossnar från järnet. Lägg struvan på hushållspapper och
vänd direkt i strösocker. Innan nästa struva gräddas, hetta upp järnet i fettet
några sekunder och dutta på ett papper innan den doppas i smeten. Upprepa tills
smeten tar slut, ca 50 struvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar