Ingredienser
150 g smör
3 ägg
2 dl
strösocker
1/2 krm salt
finrivet skal
av 2 mindre tvättade apelsiner
3 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
½ dl
florsocker
saften av 2 mindre apelsiner
Sätt ugnen på
175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Smöra och bröa en hålform på ca 1 ½
liter. Vispa ägg, strösocker, salt och apelsinskal till en pösig smet. Blanda
mjölet med bakpulvret. Rör ner det avsvalnade smöret och mjölblandning växelvis
i äggsmeten.
Häll smeten i
formen och grädda mitt i 40–50 minuter. Ta ut och låt kakan svalna en stund i
formen. Blanda under
tiden florsockret med apelsinsaften. Stjälp upp kakan på en tallrik eller
skärbräda och pricka den djupt och tätt med t.ex. en sticka. Häll försiktigt
apelsinsaften över kakan så sakta att den hinner suga åt sig vätskan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar