tisdag 7 maj 2013

Baileys och choklad pannacotta

Ojojoj, nu är det mycket att göra innan studenten! Tyvärr har det gått ut över mitt bakande och bloggande, men här kommer en liten efterrätt iaf.

Det bästa med denna efterrätt var så klart baileysen men det som höjde den ytterligare var chokladen längst ner. M
en det var svårt att få till den riktiga konsistensen. I originalreceptet ska det inte vara några gelatinblad men min pannacotta stelnade aldrig! Det var till och med så illa att jag fick hälla tillbaka pannacottan från glasen och koka om den och blanda i 1,5 gelatinblad. Ändå var pannacottan lite krämig innuti, så nått konstigt måste jag ha gjort. Så lite klurigt var det att göra denna pannacotta, jag hoppas att ni lyckas bättre.





Baileys och choklad pannacotta
4 portioner

Chokladpannacotta
1 dl grädde
1/4 dl gelésocker
30 gram fint hackad mörk choklad

Baileyspannacotta
2 dl grädde
1 dl Baileys likör
1/2 dl gelésocker
1,5 gelatinblad

Att servera med
Vispad grädde
Hallon

Chokladpannacotta:
Koka upp grädde och gelésocker i en kastrull. Låt koka cirka 20 sekunder och häll sedan i den finhackade chokladen. Rör om ordentligt och låt koka ytterligare 10 sekunder. Häll upp i fyra portionsglas och ställ in i kylen cirka 10 minuter eller tills lagret stelnat.

Baileyspannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde, Baileys och gelésocker i en kastrull. Låt koka 30 sekunder, ta av från plattan och rör ner det urkramade gelatinbladen. Häll sedan upp i portionsglasen över chokladpannacottan. Låt svalna och ställ sedan in i kylen tills lagret stelnat, cirka 1 timme.

Servera med en klick vispad grädde och hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar