lördag 11 maj 2013

Tranbärskaka med vitchoklad



Jag kom över billiga torkade tranbär och satte direkt igång med att baka bröd och småkakor. Ett tips till dessa små möra kakor är att ha stora chokladbitar av den vita chokladen så att det verkligen känner dem. Superlätta att göra och de försvinner ännu lättare! 




Tranbärskakor med vitchoklad
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
50 g vit choklad
1 dl torkade tranbär
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa smör och socker vitt och tillsätt ägget under fortsatt vispning. Hacka chokladen och rör i tillsammans med de torkade tranbären. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Forma till ca 30 st runda bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna och grädda i 175 grader i ungefär 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar