Ingredienser
500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 ½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
1 ½ dl strösocker
Smuldeg
2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
½ bittermandel
100 g smör
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
½ bittermandel
100 g smör
Sätt ugnen på 225°.
Skär rabarbern i skivor och blanda med potatismjöl och socker i en ugnssäker
form. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, kardemumma och finriven bittermandel och nyp snabbt
ihop med smöret till en grynig massa. Fördela sedan degen över rabarbern och
grädda mitt i ugnen i ca 20 min till den har fått fin färg. Servera den ljummen med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar