Här kommer receptet på min egen bärpaj, ett lyckat experiment! Rabarbern och hallonen kan även bytas ut mot andra bär såsom jordgubbar, blåbär eller det som finns i trädgården eller frysen.
Josefins Bärpaj
250g rabarber
100g hallon
½ dl socker
2 tsk potatismjöl
100g hallon
½ dl socker
2 tsk potatismjöl
75g smör
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl kokos
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl kokos
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
Sätt ugnen på 200˚. Skiva
rabarber och lägg den tillsammans med hallonen i en pajform. Strö över sockret
och potatismjölet och blanda. Smält smöret och blanda ner de resterande
ingredienserna. Strö över rabarberblandningen och grädda i ugnen i ca 20 min.
Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar