Krusbärskaka med toscatäcke
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
1 lime, skalet
250 g krusbär
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
1 lime, skalet
250 g krusbär
Tosca
50 g smör
0,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
50 g mandelspån
50 g smör
0,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
50 g mandelspån
Sätt ugnen på 200° och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter,
med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det svalna samt blanda mjöl, bakpulver
och vaniljsocker i separat bunke. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt
smöret och mjölet och rör till en jämn smet. Skölj limen och riv det yttersta
skalet och blanda ner i smeten. Häll den sedan i formen och fördela de rensade
krusbären på smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Blanda under tiden smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda
under omrörning tills smeten tjocknat, ca 5 min. Ta av från värmen och blanda i
mandeln. Ta ut kakan ur ugnen och fördela försiktigt smeten på kakan och grädda
ytterligare ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar