Klassisk gräddtårta
Ingredienser:
4 ägg
4 ägg
2 dl socker
1 dl
vetemjöl
1 dl
potatismjöl
2 tsk
bakpulver
Fyllning:
2,5 dl
marsán vaniljkräm
2-2,5 dl
sylt
Ca 5 dl
grädde
Frukt
Sätt ugnen
på 200˚
Vispa ägg
och socker riktigt pösigt.
Blanda
mjölet med bakpulvret och sikta ner i äggsmeten. Vänd försiktigt ner mjölet med
en slickepott, vispa ej!
Häll smeten
i en bakplåtsklädd eller smörad och bröad form med 24 cm i diameter.
Ställ in
kakan i nedre delen av ugnen och sänk direkt ugnstemperaturen till 175˚.
Grädda i 35-40 minuter. Kakan ska släppa kanterna, ha en fin färg och en
sticka ska vara helt torr om den sätts ner i mitten av kakan.
Låt kakan
svalna något, stjälp sedan upp på ett galler.
Dela den
avsvalnade kakan i 3 delar. Lägg det understa lagret på ett uppläggningsfat och bred
först på ett tunt lager med grädde. Bred därefter på vaniljkrämen. Lägg på det
mellersta lagret och bred på ett tunt lager grädde och sedan sylten. Lägg över
den översta bottnen och täck hela tårtan med ett tunt lager grädde. Garnera med spritsad
grädde och frukt efter smak och tycke.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar