Sufflèchokladkaka |
Kakan blev väldigt luftig och lätt, den sjönk inte heller ihop efter gräddningen. |
Serverad med lättvispad grädde. I bakgrunden syns min nya ljusblåa Margretheskål. |
6 ägg
10 st dadlar utan kärnor
3 ½ dl mandelmjöl
½ dl kakao
2 dl mjölk
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader och klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper (ca 24cm i diameter). Separera äggvitorna från gulorna. Lägg dadlarna i en matberedare och mixa sönder. Tillsätt äggulor, mandelmjöl och kakao och fortsätt mixa på hög hastighet. Tillsätt mjölken efterhand och mixa till en slät smet. Vispa äggvitorna styvt i en separat skål och vänd försiktigt ner äggvitan i smeten. Fördela smeten i en springform och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Om den fortfarande är lite dallrig i mitten så kommer den bli lite kladdig. Om du vill ha en helt torr kaka, grädda ytterligare några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar