Apelsinkaka med mandel |
Apelsinkaka
4 ½ dl mandelmjöl
1 msk maizena
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 ½ msk honung
2 ½ msk apelsinjuice
Skal av 1 apelsin
3 msk kokosolja
3/4 dl kokosmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och riv skal av en apelsin. Blanda mandelmjöl, maizena, bakpulver och vaniljpulver i en bunke. I en separat bunke vispa äggen fluffigt med honungen. Vänd sedan försiktigt ner mandelmjölblandningen i äggsmeten och tillsätt sedan apelsinjuicen och zesten, smält kokosolja och kokosmjölk. Bred ut smeten på en ca 15x15cm bakplåtskläddform. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Låt kalla och servera gärna med kokosgrädde och rivet apelsinskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar