Banankaka |
Banankaka
2 msk kokosolja
2 bananer
3 ägg
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
2,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och smält kokosoljan. Mixa med en stavmixer banan, ägg och honung slätt. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll sedan ner dem och kokosoljan i äggblandningen och fortsätt mixa till en slät smet. Häll i en bakplåtsklädd avlång form, ca 1 liter, och grädda i mitten av ugnen i ca 32-35 min.
Banankaka variant 2.
Banankaka med citrus |
Banankaka med citrus
2 msk kokosolja
1 banan
1 sharonfrukt
3 ägg
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
2,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Skal av 1 clementin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och riv skalet på en clementin. Mixa med en stavmixer banan, sharon och ägg slätt. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll sedan ner det och de resterande ingredienserna i äggblandningen och fortsätt mixa till en slät smet. Häll i en bakplåtsklädd avlång form, ca 1 liter, och grädda i mitten av ugnen i ca 32-35 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar