Raw pepparkaksbollar |
Raw pepparkaksbollar
½ dl sötmandel
½ dl hasselnötter
½ dl riven kokos
2 tsk chiafrö
6 dadlar
1 msk smält kokosolja
1 tsk pepparkakskrydda
½ dl sötmandel
½ dl hasselnötter
½ dl riven kokos
2 tsk chiafrö
6 dadlar
1 msk smält kokosolja
1 tsk pepparkakskrydda
Blötlägg gärna nötterna och dadlarna (om du använder torkade dadlar) i vatten någon timme innan du börjar men det är inget måste. Om du gör det häll av allt blötläggningsvatten innan du mixar. Mixa nötterna i en matberedare tills det är finhackat men inte ett mjöl. Tillsätt de resterande ingredienserna och mixa tills degen går ihop och är lagom finhackat. Tillsätt ev. lite extra vatten om degen inte går att forma till bollar. Smaka gärna av degen och tillsätt mer pepparkakskrydda om du tycker att det behövs. Rulla degen till små bollar och förvara i kylskåpet i max 1 veckan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar