Jag skulle rekommendera att äta dem till en kopp kaffe då den rika chokladsmaken passar bra till kaffe. Förvara dem torrt upp till 10 dagar i en fin glasburk. Original receptet hittade jag på recept.nu.
Chokladbiscotti
100 g Mörk choklad (70 % kakaohalt)
100 g Mandel
200 g Mjöl
1.5 dl Kakao
1.5 dl Socker
0.75 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
3 st Ägg
1 tsk Vaniljsocker
Uppvispat ägg till gräddning
75g Vit choklad
1.
Hacka chokladen. Skålla mandeln och rosta dem sedan i en torr stekpanna.
2.
Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver,
den hackade chokladen och salt i en mixer. Mixa tills allt är
väl blandat. Tillsätt därefter äggen och vaniljsockret. Mixa snabbt ihop
till en deg.
3.
Grovhacka mandeln och lägg den
tillsammans med lite mjöl på bakbordet. Häll upp degen och knåda in den
hackade mandeln.
4.
Forma degen till tre rullar, ungefär tjocka som femkronor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5.
Pensla rullarna med uppvispat ägg.
Grädda dem i mitten av ugnen i 190° i ca 15-17 minuter.
6.
Skär direkt upp sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler.
7.
Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad och ringla över kakorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar