måndag 5 november 2012

Chokladbiscotti

Dessa chokladbiscotti gjorde jag till min goda vän Nelly till hennes 18-års dag. Jag tyckte de hade en god och kraftig smak av choklad och Nelly tyckte likadant. Det som jag dock var osäker på var hur konsistensen skulle vara på dem. De blev varken som skorpor eller helt mjuka, de blev något mellanting.

Jag skulle rekommendera att äta dem till en kopp kaffe då den rika chokladsmaken passar bra till kaffe. Förvara dem torrt upp till 10 dagar i en fin glasburk. Original receptet hittade jag på recept.nu.


Chokladbiscotti
100 g Mörk choklad (70 % kakaohalt)
100 g Mandel
200 g Mjöl
1.5 dl Kakao
1.5 dl Socker
0.75 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
3 st Ägg
1 tsk Vaniljsocker
Uppvispat ägg till gräddning  

75g Vit choklad

1. Hacka chokladen. Skålla mandeln och rosta dem sedan i en torr stekpanna.
2. Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, den hackade chokladen och salt i en mixer. Mixa tills allt är väl blandat. Tillsätt därefter äggen och vaniljsockret. Mixa snabbt ihop till en deg.
3. Grovhacka mandeln och lägg den tillsammans med lite mjöl på bakbordet. Häll upp degen och knåda in den hackade mandeln.
4. Forma degen till tre rullar, ungefär tjocka som femkronor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Pensla rullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 190° i ca 15-17 minuter.
6. Skär direkt upp sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler.
7. Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad och ringla över kakorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar