och inga ändringar har gjorts för att receptet är helt enkelt för gott för att ändras.
Crème
Brulée med Passionsfrukt och Lime
Ingredienser till 4 port
2 ½ dl vispgrädde
¾ dl strösocker
5 medelstora äggulor
½ msk vaniljsocker
2 passionsfrukter, ca ½ dl fruktkött
1 lime, skalet
2 msk råsocker
Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop grädde och
socker i en kastrull och koka upp. Vispa ihop äggulor och vaniljsocker och häll
i grädden under kraftig vispning. Riv limen och dela och gröp ur
passionsfrukterna. Tillsätt fruktkött och limeskal i gräddblandningen och häll
i lätt 4 smörjda, ugnssäkra portionsformar, ca 1 ½ dl. Sätt formarna i en långpanna
fylld med vatten upp till hälften av formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca
1 tim. Låt sedan formarna stå i kylen över dagen eller hela natten.
Med brännare:
Värm bruléen lätt om ni föredrar att äta dem ljumna. Fördela sockret på dem och bränn med en brännare tills sockret karamelliserat.
Värm bruléen lätt om ni föredrar att äta dem ljumna. Fördela sockret på dem och bränn med en brännare tills sockret karamelliserat.
Utan brännare:
Sätt ugnen på högsta värme och grillfunktion.
Strö sockret över bruléerna och ställ dem i övre delen av ugnen med öppen
ugnslucka ca 1 min tills sockret smält. Men vakta dem noga så de inte bränns.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar