Kärleksmums
Ingredienser
150 g
smör
3 ägg
2,5 dl
socker
1 dl
kakao
3 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
0,5 dl
solrosolja
0,5 dl
mjölk
Glasyr
100 g
smör
½ msk
mjöl
2 msk
kakao
¾ dl
socker
1 ½ dl
grädde
Ev. 1 tsk
snabbkaffepulver
Garnering
Kokos
Ev. små
dekorationshjärtan
Sätt
ugnen på 175˚. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper ca 24×30 cm. Smält
smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda kakao, mjöl och
bakpulver och sikta ner i smeten varvat med smöret, olja och mjölk. Rör om
försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och bred ut. Grädda mitt
i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna lite.
Gör sedan glasyren. Smält smöret i en kastrull på spisen.
Tillsätt de resterande ingredienserna och koka i 3-5 min. Ta av kastrullen från
värmen och blanda ev. i snabbkaffepulver. Bred på glasyren på kakan och strö
över kokos och ev. små hjärtan. När glasyren har stelnat skär kakan i ca 20
fyrkanter eller i form av hjärtan, ca 15 st.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar