Dessa muffins är lätta och luftiga och kan smaksättas helt efter eget val.
Jag hade blåbär i hälften utav mina och smaksatte andra hälften med lite romarom. Här kommer grundreceptet så låt själva inspireras av ev.
smaksättningar. Receptet är hämtat från en annan
blogg. För de laktosintoleranta är dessa muffinsen hela laktosfria eftersom att de är gjorda på olja och vatten istället för smör och mjölk som andra recept. Det gör toppen alldeles frasig och god, så det är helt okej att äta dem helt nygräddade!
Luftiga muffins
ca 12st
1,25 dl olja
0,5 dl vatten
2 st ägg
1,5 dl
socker
0,5 krm salt
1 tsk
vaniljsocker
2,5dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser för sig i en skål och alla blöta i en annan skål och
blanda väl. Häll över de torra ingredienserna i de blöta och blanda väl. Tillsätt även ev. smaksättning. Häll
över smeten i muffinsformar och ställ in dem i mitten av ugnen i ca 10-12min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar