Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
2- 3 msk vatten
3 dl mjöl
125 g smör
2- 3 msk vatten
Fyllning
½ liter blåbär
½ dl socker
1 msk potatismjöl
½ liter blåbär
½ dl socker
1 msk potatismjöl
Gör så här
Blanda snabbt ihop smöret med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet lite i taget till en fin deg och lägg i kylen i ca 30 minuter, sätt under tiden på ugnen på 200˚ . Tryck ut två tredjedelar av pajdegen i pajformen och nagga den med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 10 min.
Blanda snabbt ihop smöret med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet lite i taget till en fin deg och lägg i kylen i ca 30 minuter, sätt under tiden på ugnen på 200˚ . Tryck ut två tredjedelar av pajdegen i pajformen och nagga den med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 10 min.
Av den resterande degen, kavla ut små remsor som sedan ska läggas på
pajen. Men lägg först blåbären i formen tillsammans med sockret och
potatismjölet. Lägg sedan remsorna som ett rutmönster ovanpå. Grädda i ugn i
225° i ca 30 minuter eller den har fått fin färg. Servera ljummen med
vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar