Helt traditionella nötchokladkakor från Sju sorters kakor, men fortfarande lika goda för det. Det blir lätt att göra många fina bitar när man bakar i långpanna. Tänk på att jämna ut smeten på bakplåtspappret för den flyter inte ut så mycket i ugnen.
1 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g hasselnötskärnor
½ tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g hasselnötskärnor
Gör så här
Sätt på ugnen på 200˚ och hacka nötterna grovt. Blanda sedan mjöl och bakpulver i en skål och rör smör och strösocker pösigt i en annan. Tillsätt ägget och sikta i kakaopulver och vaniljsocker. Rör därefter i mjölblandningen och bred ut smeten jämt på en bakplåtspappersklädd långpanna (25x35 cm). Strö över nötterna och grädda i ca 15 minuter. Skär kakan i 5x5 cm stora rutor medan den fortfarande är varm.
Sätt på ugnen på 200˚ och hacka nötterna grovt. Blanda sedan mjöl och bakpulver i en skål och rör smör och strösocker pösigt i en annan. Tillsätt ägget och sikta i kakaopulver och vaniljsocker. Rör därefter i mjölblandningen och bred ut smeten jämt på en bakplåtspappersklädd långpanna (25x35 cm). Strö över nötterna och grädda i ca 15 minuter. Skär kakan i 5x5 cm stora rutor medan den fortfarande är varm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar