

Päronkaka med
mandel och kardemumma
2 päron (ej för hårda) 
100 g sötmandel 
1 ½ tsk hel kardemumma 
180 g rumsvarmt smör 
1 ¾ dl socker 
3 ägg 
2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
Sätt ugnen på 200°C och smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Mal mandeln i en mandelkvarn och stöt kardemumman i en mortel.
Vispa ihop smör och socker fluffigt. Vispa sedan ner ett ägg i taget.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smörblandningen.
Skala, kärna ur och skär päronen i tunna skivor.
Häll smeten i formen. Fördela päronskivorna över smeten och tryck ner dem en aning.
Sänk ungsvärmen till 175 °C och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Stick ner en provsticka mitt i kakan, när den är torr är kakan färdig.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar