söndag 21 september 2014

Chokladpaj

Denna paj är något för den som gillar choklad. Härligt len kräm, crunch från botten och för att runda av den kraftiga chokladsmaken servera gärna med kokosmousse eller vispad kokosgrädde. Inspiration till pajen har jag fått från ptbyemma. Denna paj är raw i den mening att den inte behöver bakas, men för att göra den helt raw så ska man även använda raw ingredienser.
Chokladpaj serverad med en klick kokosmousse

Raw Chokladpaj
3 port

Botten

1/2 dl sötmandel
2 dadlar
1 tsk vatten

Chokladkräm
1 avokado
1 msk kokosolja
1 msk honung/agavesirap
2 1/2 msk kakao
1/2 tsk kanel

Gör så här:

Mixa mandel och dadlar och tillsätt vatten till en deg som är lätt att trycka ut, i tre små pajformarna a 9cm i diameter, utan att den blir för kladdig eller smular sönder.

Mixa sedan avokado, kokosolja, honung, kakao och kanel till en kräm. Smaka av krämen och tillsätt ev. mer kakao eller sötning efter smak. Bred ut den i pajformarna och ställ i kylskåpet i någon timme tills den satt sig.

Servera chokladpajerna med vispad kokosgrädde (det tjocka överst när man öppnar en oskakad burk med full fel kokosmjölk) eller min kokosmousse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar