söndag 23 december 2012

Struvor


Nu dagen innan julafton så är det mycket som ska göras, mat som ska förberedas, huset ska städas och klappar ska slås in. Men det kan även ses som sista chansen att baka det som hör julen till. 

 
Struvor
1 ägg
4 tsk socker
2 dl mjöl
2 dl gräddmjölk
500g kokosfett
Rör ihop ägg och socker någon minut. Blanda i mjöl och mjölk men vispa inte för länge eller för kraftigt. Låt svälla ett par timmar övertäckt i kylskåpet. Hätta upp fettet och struvjärnet långsamt till ca 175˚C. Doppa struvjärnet i smeten precis upp till kanten, det får inte komma smet på ovansidan för då lossar inte struvan efter man friterat den! Fritera i ca 1 minut tills den har fått fin färg eller lossnar från järnet. Lägg struvan på hushållspapper och vänd direkt i strösocker. Innan nästa struva gräddas, hetta upp järnet i fettet några sekunder och dutta på ett papper innan den doppas i smeten. Upprepa tills smeten tar slut, ca 50 struvor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar