söndag 3 februari 2013

Muffins

Dessa muffins är lätta och luftiga och kan smaksättas helt efter eget val. Jag hade blåbär i hälften utav mina och smaksatte andra hälften med lite romarom. Här kommer grundreceptet så låt själva inspireras av ev. smaksättningar. Receptet är hämtat från en annan blogg. För de laktosintoleranta är dessa muffinsen hela laktosfria eftersom att de är gjorda på olja  och vatten istället för smör och mjölk som andra recept. Det gör toppen alldeles frasig och god, så det är helt okej att äta dem helt nygräddade!



Luftiga muffins
ca 12st
1,25 dl olja
0,5 dl vatten
2 st ägg
1,5 dl socker
0,5 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2,5dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser för sig i en skål och alla blöta i en annan skål och blanda väl. Häll över de torra ingredienserna i de blöta och blanda väl. Tillsätt även ev. smaksättning. Häll över smeten i muffinsformar och ställ in dem i mitten av ugnen i ca 10-12min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar