lördag 22 juni 2013

Rabarbermuffins


Jag gillar verkligen kardemumma så därför har jag det i mycket av det jag bakar. Därför är dessa muffins är inget undantag, men köp hela kardemummakärnor och mortla när du bakar för då smakar det så mycket mer. 



Rabarbermuffins

125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

1-2 rabarberstänger
Mandelflagor

Sätt ugnen på 175˚ och skär rabarbern i centimetertjocka skivor. Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser förutom rabarbern och häll smeten i muffinsformar. Tryck ner några av rabarberbitarna i mitten av varje muffinsform och strö över några mandelflagor. Grädda ca i 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar