lördag 22 juni 2013

Rabarberpaj

Nu blir det dags att göra både paj och muffins med rabarberna innan de blir för träiga. Så efter flera olika pajer med både pajskal, crumble och annat så är det den helt vanliga smulpajen som segrar. Det som piffar till den är kardemumma och bittermandel i smuldegen.

Rabarberpaj
Ingredienser
500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 ½ dl strösocker
Smuldeg
2 dl vetemjöl
2 msk socker

1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
½ bittermandel
100 g smör
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor och blanda med potatismjöl och socker i en ugnssäker form. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, kardemumma och finriven bittermandel och nyp snabbt ihop med smöret till en grynig massa. Fördela sedan degen över rabarbern och grädda mitt i ugnen i ca 20 min till den har fått fin färg. Servera den ljummen med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar