måndag 9 juni 2014

Egengjord choklad

Idag har det varit så underbart fint väder att vara inne och baka inte riktigt lockade. Men jag har svårt för att vara ute i solen för länge så jag tog en paus och slängde ihop raw choklad. Jag har inte ätit någon choklad sen i julas så det var verkligen gott när chokladen bara smälte på tungan. Den blir ganska bitter men tillsätter man agavesirap eller honung så får man lite sötma i eftersmaken. Det är fördelen med att göra egen, det är faktisk inte svårt och man får själv välja hur söt den ska vara och man slipper konstiga tillsatser.

Egengjord choklad
1 dl kakao
0,5 dl kokosolja
1,5 msk agavesirap/honung eller efter smak
0,5 dl vatten

Mixa alla ingredienser till en fin smet. Tillsätt agavesirap/honung efter smak och vatten efter önskad konsistens (den ska vara ganska fast men bredbar). Bred ut smeten på ett bakplåtspapper eller fyll silikonformar och ställ in i frysen i ca 1h. Sen kan du bryta ut önskade bitar och lägga i en burk och förvara i frysen. Ät den direkt från frysen för risken är att den smälter väldigt lätt annars.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar