Nu när jag äter glutenfritt och även försöker att äta lite nyttigare tycker jag att recepten från paleoskafferiet är jättebra att testa. Den mjuka Paleopepparkakan jag bakade i veckan var ett gott recept och detta morotsbröd är ett annat. Brödet var extra gott att äta nybakat med en lagrad ostskiva på.   
|  | 
| Morotsbröd | 
Morotsbröd (Glutenfritt)
2 dl finriven morot 
4 dl mandelmjöl
½ kokosmjöl
5 msk psyllium husk
½  linfrö
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
ev 1 tsk brödkrydda 
6 ägg
2 dl morotsjuice eller vatten
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form, ca 20 x 30 cm, med 
bakplåtspapper. Skala och riv morötterna fint, krama ut dem lite lätt 
och använd juicen som en del av degvätskan. Blanda de torra 
ingredienserna i en bunke. Vispa upp äggen och vattnet i en annan bunke 
och häll över de torra ingredienserna och rör om till en deg. Låt degen 
svälla i ca 5 minuter och bred sedan ut den i formen och nagga den med 
en gaffel. Grädda brödet i ca 20 minuter tills det fått fin färg. Låt det svalna på galler innan det skärs i rutor.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar