söndag 24 augusti 2014

Morotsbröd (Glutenfritt)

Nu när jag äter glutenfritt och även försöker att äta lite nyttigare tycker jag att recepten från paleoskafferiet är jättebra att testa. Den mjuka Paleopepparkakan jag bakade i veckan var ett gott recept och detta morotsbröd är ett annat. Brödet var extra gott att äta nybakat med en lagrad ostskiva på.  

Morotsbröd
Morotsbröd (Glutenfritt)
2 dl finriven morot
4 dl mandelmjöl
½ kokosmjöl
5 msk psyllium husk
½ linfrö
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
ev 1 tsk brödkrydda
6 ägg
2 dl morotsjuice eller vatten
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Skala och riv morötterna fint, krama ut dem lite lätt och använd juicen som en del av degvätskan. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa upp äggen och vattnet i en annan bunke och häll över de torra ingredienserna och rör om till en deg. Låt degen svälla i ca 5 minuter och bred sedan ut den i formen och nagga den med en gaffel. Grädda brödet i ca 20 minuter tills det fått fin färg. Låt det svalna på galler innan det skärs i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar