söndag 2 november 2014

Chokladbiscotti

Chokladbiscotti är italienska skorpor, fast denna sort är lite mjukare. Vill man ha knaprigare biscotti så kan man torka dem på 100˚C i ca 1h och sedan låta dem stå kvar i ugnen i eftervärmen. Öppna då gärna ugnsluckan flera gånger under tiden så att vattenånga försvinner.
Chokladbiscotti



Chokladbiscotti
2 ½ dl mandelmjöl½ dl kokosmjöl
½ dl kakao
½ tsk bakpulver
1 ägg
½ dl kaffe
½ msk honung
ev. 1 msk vatten¾ dl sötmandel¾ dl hasselnötter


Gör så här
Sätt ugnen på 175
˚C och hacka nötterna grovt. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kakao och bakpulver i en matberedare. Tillsätt ägg, kaffe och honung och mixa, tillsätt ev vatten till degen går ihop och blir formbar. Ta ut degen ut matberedaren och blanda i de hackade nötterna för hand. Platta ut degen på ett bakplåtspapper, ca 10x5 cm rektangel. Grädda mitt i ugnen i 15 min. Ta ut och skär kakan till avlånga skorpor. Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterligare ca 20 min. Ta ut och låt chokladbiscottin svalna på galler. Förvara i en lufttät burk i skafferiet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar