Lägg dadlarna till fyllningen i blöt ca 1h. Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ägg och honung luftigt i en annan bunke och blanda sedan ner de torra ingredienserna. Häll sist ner den smälta kokosoljan och blanda ihop till en slät deg. Låt smeten svälla i 5 minuter. Bred därefter ut degen på ett bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper över degen och kavla försiktigt ut ett en rektangel (lite mindre än en plåt). Dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret och bred på ett tunt lager kokosolja och strö sedan över kanel. Ta upp dadlarna ur vattnet och skär de till små bitar. Fördela dadelbitarna över degen och ringla ev. över lite honung för extra sötma. Rulla degen till en rulle och skär till ca 15 st bullar. Lägg dem i bullformar på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
söndag 2 november 2014
Paleo kanelbullar med dadar
Lägg dadlarna till fyllningen i blöt ca 1h. Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ägg och honung luftigt i en annan bunke och blanda sedan ner de torra ingredienserna. Häll sist ner den smälta kokosoljan och blanda ihop till en slät deg. Låt smeten svälla i 5 minuter. Bred därefter ut degen på ett bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper över degen och kavla försiktigt ut ett en rektangel (lite mindre än en plåt). Dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret och bred på ett tunt lager kokosolja och strö sedan över kanel. Ta upp dadlarna ur vattnet och skär de till små bitar. Fördela dadelbitarna över degen och ringla ev. över lite honung för extra sötma. Rulla degen till en rulle och skär till ca 15 st bullar. Lägg dem i bullformar på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar