fredag 19 december 2014

Fudge, choklad eller pepparkaka

Det blev två varianter på denna försvinnande goda fudge! Basen är kokossmör och banan som smaksätts med antingen pepparkakskrydda eller med kakao. Det tar bara någon minut att göra detta recept om man har kokossmör hemma, har man inte det kan man göra egen. Original receptet kommer från denna hemsida.
Pepparkaksfudge och chokladfudge

Chokladfudge
Kokos och bananfudge med två smaksättningar
Bas:
1 dl kokossmör (Recept på eget kokossmör finns här) 
1 stor mogen banan

Choklad:
ca 1 msk kakao

Pepparkaka:
ca 2 tsk pepparkakskrydda

Gör så här:
Smält kokossmöret försiktigt så det blir flytande. Mixa i en matberedare kokossmör, banan och smaksättning. Smaka av och tillsätt ev mer smaksättning. Bred ut fudgen på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen i ca 1 timme. Tag ut fudgen och skär i kuber och lägg i en burk, förvara i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar