fredag 19 december 2014

Hasselnötspraliner

Jag älskar doften av rostade hasselnötter! En positiv sida med detta superlätta recept är att köket doftar så gott. Man behöver inte lägga en rostad hasselnöt i sin chokladpralin men som sagt, det blir så gott! Speciellt nu vid jul, de påminner nämligen lite om trillingnöten från Aladdin asken.

Hasselnötspraliner


Hasselnötspraliner
20 st rostade hasselnötter
1/2 dl kokosolja
1 dl kakao
1-2 tsk honung

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna tills skalet spricker, ca 5 min, men akta så att de inte bränns. Lägg de rostade nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.
Smält kokosoljan och blanda med kakaon och honungen. Fördela lite mindre än hälften av smeten i pralinformar eller i knäckformar. Ställ in i frysen i ca 5 min. Ta ut chokladen och lägg en hasselnöt i varje form. Häll på den resterande chokladen och ställ in i frysen igen och förvara där tills de ska ätas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar