Saffranskaka
3
ägg 
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk ljus rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk ljus rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1.       Sätt
ugnen på 175 grader. 
2.      Vispa
ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 
3.      Smält
smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten. 
4.      Blanda
vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. 
5.      Smöra
och bröa en sockerkaksform och fyll med smeten. 
6.      Grädda
kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara
kladdig.
7.      Låt
kakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett galler. 
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar