söndag 24 mars 2013

Äggvåfflor

Även fast våffeldagen inte är förrän imorgon blev det våfflor till söndagsfikat istället. jag föredrar äggvåfflor speciellt tillsammans med min favorit sylt, punchblåbär. Det enda man behöver tänka på är att göra smeten lite innan så att den hinner svälla.







Äggvåfflor
ca 20 st
4 ägg
5 dl mjölk
60 g smält smör
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
¼ tsk salt

Separera äggulorna från vitorna. Blanda äggulor, mjölk och smält smör i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och blanda sedan ner det i äggulesmeten under kraftig vispning. Täck över och låt stå i kylskåpet i ca 2 timmar.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Grädda våfflorna och ät tillsammans med vispad grädde och sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar