lördag 24 augusti 2013

Bulgurfrutti

För ett tag sedan ringde en journalist till mig och frågade om jag, Emma och Nelly ville vara med i en artikel i deras friluftstidning och självklart sa jag ja. Så vi träffades i Borås och blev intervjuade och lagade mat på trangia som vi bjöd på. Denna artikel ska publiceras i deras vår/sommarnummer vilket vi tycker låter väldigt roligt. De hade sett oss i BT där vi var med för att vi tre hade tryckt en kokbok som projektarbete i gymnasiet. Kokboken heter Tre På Ett Trangia och är riktad till friluftsmänniskor och fokuserar på närproducerad och säsongsanpassad mat i alla svårighetsgrader. Så därför jag tänkte ge er ett smakprov ur kokboken, detta är ett mellanmål som är gott och mättande så prova gärna!




Bulgurfrutti 3 portioner
1 1/2 dl kokt bulgur
3 dl turkiskt yoghurt
1 tsk socker

Blanda alla ingredienser och ät tillsammans med lite sylt, förslagsvis krusbär eller körsbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar