måndag 1 september 2014

Tigerkaka

Detta är en annan variant av kanelkakan och den mjuka pepparkakan, det är alla nästan samma bas men med olika smaksättningar. Inte oväntat kommer receptet också från paleoskafferiet.

Tigerkaka


Tigerkaka
4 ägg
1 msk honung
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1 ½ tsk bakpulver
1/2 dl kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader och smält kokosoljan. Klä en liten form, knappt 1L, med bakplåtspapper. Vispa ägg och honung fluffigt. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke och vispa sedan ner i äggsmeten. Tillsätt kokosoljan och vispa till en slät smet. Häll hälften av smeten i en annan bunke och tillsätt kakaon. Blanda i vaniljpulvret i den andra halvan. Häll vaniljsmeten i formen sedan kakaosmeten över och dra med en gaffel så att ett mönster bildas. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar