torsdag 30 oktober 2014

Glutenfritt favoritbröd

Att baka bröd utan gluten är jättelätt, det är bara blanda ihop alla ingredienser och skjutsa direkt in i ugnen. Så man behöver inte få till en ljummen degvätska eller vänta på att det ska jäsa. Detta recept kommer från Hur bra som helst, en väldigt inspirerande blogg full med glutenfria och nyttiga recept.


Glutenfritt favoritbröd

Glutenfritt favoritbröd


Glutenfritt favoritbröd

3 ägg
2 dl mjölk
1/2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200˚C. Klä en spingform med bakplåtspapper, ca 20×20 cm i diameter. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa äggen luftiga i en separat bunke. Blanda ner de torra ingredienserna och mjölken i äggen till en fin smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter. Brödet ska få färg på ovansidan och inte sjunka ner i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar