söndag 23 november 2014

Bountybollar

Kokos för hela slanten, kokosflingor, kokosolja och kokosgrädde. Doppade i choklad blir det små bountybollar. Jag valde att inte doppa hela kokosbollen i choklad eftersom att min egengjorda choklad är väldigt tjock, som en ganasch, så det blev finare att göra så hattar. Speciellt som julgodis tyckte jag att det var fint, som tomteluvor. Inspirationen till detta receptet har jag hitta på denna bloggen. 





 

 
Bountybollar ca 30 st
2 ½ dl kokosflingor
3 msk kokosolja
1 dl kokosgrädde
½ msk honung
½ tsk vaniljpulver

1 ½ kokosflingor


½ sats Egengjord choklad eller smält mörk choklad.

Mixa 2 ½ dl kokosflingor och kokosoljan i en matberedare tills det blir som en krämig massa. Skrapa ner kokosen på kanterna och mixa lite till. Tillsätt sedan de resterande ingredienserna förutom chokladen och mixa ihop till. Rulla sedan ut kokosmassan till bollar och lägg på en tallrik. Var beredd på att vara lite flexibel med kokosen och kokosgrädden så att du får en konsistens på massan som inte blir för lös eller smular ihop. Ställ in tallriken i frysen medan du gör chokladen. 
Gör ½ sats Egengjord choklad och doppa kokosbollarna i chokladen. Förvara dem i frysen eller en kortare stund i kylskåpet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar