tisdag 25 november 2014

Raw pepparkaksbollar

Rawfood bollar med pepparkakskrydda som smakar ungefär som pepparkaksdeg. Behöver jag säga mer? Ett självklart alternativ på gottebordet i jul som innehåller massa nyttigheter. Mandel är rik på vitamin-E och kalcium, chiafrö är rik på antioxidanter och omega-3 och bollarna generellt innehåller mycket mineraler och nyttiga enkelomättade fetter.


Raw pepparkaksbollar



Raw pepparkaksbollar
½ dl sötmandel
½ dl hasselnötter
½ dl riven kokos
2 tsk chiafrö
6 dadlar
1 msk smält kokosolja
1 tsk pepparkakskrydda

Blötlägg gärna nötterna och dadlarna (om du använder torkade dadlar) i vatten någon timme innan du börjar men det är inget måste. Om du gör det häll av allt blötläggningsvatten innan du mixar. Mixa nötterna i en matberedare tills det är finhackat men inte ett mjöl. Tillsätt de resterande ingredienserna och mixa tills degen går ihop och är lagom finhackat. Tillsätt ev. lite extra vatten om degen inte går att forma till bollar. Smaka gärna av degen och tillsätt mer pepparkakskrydda om du tycker att det behövs. Rulla degen till små bollar och förvara i kylskåpet i max 1 veckan.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar